Omrin: "Klantvriendelijk"

Coby Idzenga
Beleidsadviseur relatiebeheer
Omrin

"Onze opdracht voor Satys"

Jaarlijks verzamelt Omrin feedback van bewoners in Leeuwarden over de netheid in de omgeving van de ondergrondse afvalvoorziening waarop ze zijn aangesloten. Er worden 4.000 adressen, op basis van een steekproef, huis aan huis bezocht en bevraagd. Omrin heeft Satys gevraagd om ondersteuning bij het digitaal afnemen en verwerken van deze huis-aan-huis-enquêtes.

"Satys heeft ons veel tijd en geld bespaard"

De enquêtes worden al een aantal jaren uitgevoerd. Voorheen werd er gebruik gemaakt van papieren registratie waarbij de antwoorden allemaal werden geturfd en handmatig verwerkt. Dit zorgde voor een hoge arbeidsintensiviteit, zowel bij het afnemen van de enquêtes als bij de administratieve verwerking van de resultaten. Het afnemen van de enquêtes via Satys gaat veel sneller.

We vroegen Coby Indzenga over haar ervaring, ze zei het volgende: "Satys verzorgde een complete oplossing voor het inrichten en optimaliseren van het onderzoek. De antwoorden konden direct worden ingevoerd en elke dag werd er teruggekoppeld welke adressen er nog moesten worden bevraagd. Door de inzet van Satys, heeft het verwerken van de gegevens de medewerkers veel tijd bespaard en konden de eindrapportages snel worden aangeleverd. Al met al kostte het enquêteren minder tijd en kon Omrin zich vooral richten op de resultaten.

"Een belangrijk resultaat was dat het afnemen van de enquêtes sneller en efficiënter ging"

"De samenwerking met Satys hebben wij als positief ervaren. Natuurlijk is het voor beide partijen nieuw en er waren tussentijdse aanpassingen nodig, maar dat heeft Satys steeds prima opgepakt. Daarnaast hebben we het snelle reageren op de veranderingen, die gaandeweg zijn ontstaan, als heel prettig ervaren."

"Wij waren het meest onder de indruk van de klantvriendelijke opstelling"

Bij de volgende 'voet tussen de deur'-actie willen wij graag weer gebruik maken van de inzet van Satys. In één woord zou ik Satys omschrijven als: klantvriendelijk.